Sport en recreatie

Of het nu over natuurgrasvelden, hybride grasvelden of WeTra velden gaat, Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek BV is uw specialist op het gebied van de aanleg en het onderhoud. Er is veel kennis en expertise voor wat betreft het aanleggen en onderhouden van natuurgrasvelden maar juist voor verbeterde natuurgasconstructies, Hybrideconstructies en zogenaamde WeTravelden bent u bij Hofmeijer aan het goede adres. Check het filmpje van de aanleg hybride!

Hofmeijer staat op de sportvloerenlijst van NOC*NSF voor wat betreft de aanleg van:

  • Voetbalvelden;
  • Voetbalvelden (WeTra);
  • Korfbalvelden;
  • Honk- en softbalvelden;
  • Rugbyvelden;
  • Tennisbanen.

 

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek BV is specialist in het aanleggen van zogenaamde verbeterde natuurgrasconstructies. We kennen verschillende constructies welke geschikt zijn tot wel 800 bespelingsuren per jaar. Vanuit Voorst, tussen Apeldoorn en Deventer, leggen wij sportvelden aan in Gelderland en Overijssel.

 

Hybridevelden (bespeling tot 800 uur per jaar)

Bij een hybrideconstructie wordt het natuurgras ondersteund door een kunstgrasvezel. Deze kunstgrasvezel beschermt de grasplant waardoor deze zich na een sliding of intensieve betreding weer kan herstellen. Hybridevelden blijven vlak en bespeelbaar. Door de schrale opbouw ontwateren de velden goed en daardoor is een hybrideveld weer snel na een regenbui bespeelbaar. Toch blijven we spreken over natuurgas want het percentage kunstgras ten opzichte van natuurgras is slechts ca. 8%. Hybridevelden zijn bespeelbaar tot ca. 800 bespelingsuren per jaar.

 

O2-natuurgrasconcept (bespeling tot 500 uur per jaar)

Hofmeijer is leverancier van het O2-natuurgrasconcept. Het O2 natuurgrasconcept is een totaalconcept voor gegarandeerde bespeling van sportvelden wat ontwikkeld is door DCM in samenwerking met ingenieursbureau KYBYS. Door een speciale toplaagconstructie kunnen wij binnen het O2-natuurgrasconcept onze opdrachtgevers een bespelingsgarantie geven tot ca. 500 bespelingsuren per jaar. 

Hofmeijer heeft altijd al veel werkzaamheden in uitgevoerd op verschillende sportvelden. Onze medewerkers uit Apeldoorn en Deventer hebben dan ook veel ervaring in het aanleggen van bijvoorbeeld voetbalvelden en golfbanen. Tevens is buiten de praktijkkennis ook veel theoretische kennis aanwezig. Samen met onze ontwerpafdeling kunnen zodoende uw wensen op het gebied van sportaccommodaties van eerste idee tot en met het onderhoud juist uitgevoerd worden. Daarbij kan Hofmeijer het advies, werkomschrijvingen en de tekeningen verzorgen. Check het filmpje van de aanleg O2

 

Onderhoud sportvelden
Hofmeijer beschikt over alle benodigde specialistische materieelstukken die benodigd zijn voor onderhoudswerkzaamheden op natuurgrasvelden. Voor natuurgras(sport)velden is goed onderhoud noodzakelijk voor een kwalitatief goed veld. Buiten de werkzaamheden om gebruiksschade te herstellen dient de algehele vlakheid in orde te zijn en te blijven. Een goede grasmat combineert een goede lucht- en waterhuishouding voor een optimaal (sport)veld. Met het vervallen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen is de noodzaak van goed beheer en onderhoud steeds belangrijker geworden.

Aanleg en renovatie
Er zijn in de afgelopen jaren inmiddels door Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek veel bestaande velden gerenoveerd en nieuwe velden aangelegd, in de regio Apeldoorn en Deventer maar ook daarbuiten. Buiten cultuurtechnische werkzaamheden is de aanleg van drainage, beregeningssystemen en beregeningssystemen vaak onderdeel van het werk. Tevens worden de bijbehorende verhardingen, hekwerken, ballenvangers en sporttechnische inrichtingsmaterialen volledig verzorgt.

Voordat er een veld wordt aangelegd of gerenoveerd dient er een goede beoordeling plaats te vinden van de bestaande teelaarde/toplaag. Vervolgens wordt bepaald of en in welke mate er verschraald moet worden en of de aanleg van drainage/beregening benodigd is. Omdat als uitgangspunt altijd de geldende normen voor sportvelden van NOC*NSF worden gehanteerd is het mogelijk om de werkzaamheden aan de sportvelden aan de geldende normen te laten toetsen door een geaccrediteerd keuringsinstituut. Wanneer ook de overige (rand)werkzaamheden zijn bepaald kan een passende aanbieding worden opgesteld. 

Dit traject kan geheel of in stappen door Hofmeijer worden verzorgt.

Lees verder
Contactgegevens


Bezoekadres:            Correspondentieadres:

Enkweg 37                Kleine Enkweg 1A

7383 CW Voorst        7383 DB Voorst

Email: info@hofmeijervoorst.nl

Telefoon: 0575-501498 / 502277

Website: www.hofmeijervoorst.nl

 
Bezoekadres:
Enkweg 37
7383 CW Voorst

Correspondentieadres:
Kleine Enkweg 1a
7383 DB Voorst

Telefoon: 0575-501498 / 502277
Website: www.hofmeijervoorst.nl